Giclée

Vi kaller det giclée. Noen kaller det datagrafikk, jet print, digitalprint, digitaltrykk, computer graphics, digital graphic art, repro eller reproduksjon. Uavhengig av hva man kaller det er det et digitalt verk som har sitt eget, selvstendige uttrykk. Vi kan hjelpe deg med hele prosessen fra originalt kunstverk til giclée som henger ferdig innrammet på veggen.

Vi tar bilde av det originale kunstverket. Denne gangen er det en koldnålsradering, "Astrid", laget av Maria Heimsnes.

Vi sammenligner originalen med det bildet vi får opp på skjermen. Vi jobber på kalibrert Eizo-skjerm.

Når vi har match mellom original og skjerm, printer vi gicléen. Vi printer på Canon-printere og vi bruker de beste bomullspapirene fra Canson Infinity.

Gicléen beskjæres med 3 centimeter papirkant rundt kunstverket.

Når kunstneren og vi er fornøyde, er gicléen klar til signering. Det er vanlig å nummerere gicléene som for eksempel 1/20, 2/20, 3/20 og så videre. Kunstneren bestemmer selv hvor mange gicléer det skal være i hver serie.

Vi gir god hjelp til å velge riktig passepartout og ramme til gicléene. Vi har mye forskjellig rammelist å velge mellom.

Ramme, glass og passepartout er viktig for god oppbevaring av bildet. Vi bruker syrefrie passepartouter og gjerne antirefleksglass for at både oppbevaring og betraktning av gicléen skal bli best mulig. 

Gicléen er ferdig innrammet og kan henges rett opp på veggen.

Kunstkort

Kunstkort kan være en gave, til pynt eller som en hilsen. Kunstkort kan også rammes inn og henges på veggen. Vi lager enkle kunstkort eller doble kunstkort. Vi kan også lage kunstkort med tekst, og teksten kan for eksempel være en historie om kunstverket eller kontaktinformasjon til kunstneren slik at det fungerer som et kunstnerisk visittkort. Her er det mange muligheter.